Vegan Patates Ve Tatlı Kabak Salatası Tarifi
Malzemeler
- Yarım tatlı kabak (butternut squash)
- 2 büyük boy patates
- 3 adet turp
- Yarım küçük boy soğan
- 1 sap pırasa
- Yarım avuç taze kekik
- 4 yemek kaşığı vegan yoğurt (ev yapı kaju yoğurdu için 1 bardak kaju ve 2 yemek kaşığı limon suyu)
- 2 yemek kaşığı vegan mayo
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Keyfe göre tuz ve karabiber
- Yarım avuç taze kekik
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş
Nasıl Yapılır?
- Patates ve kabaklar ayrı ayrı olmak üzere küp küp doğranır. Yarım ölçü kaşık yağ eklendikten sonra, actifry’ın 1 numaralı modunda patatesler pişirilmeye başlanır. 10 dakika sonra ise kabaklar ve bir yarım ölçü kaşık yağ daha eklenir.
- Soğan ince ince doğranır, göz kararı kadar tuzla bir güzel ovularak acısı çıkarılır. Acısı çıkmış soğanların üzerine pırasa, turp ve taze kekik ince kıyılır.
- Soğan, pırasa ve kekiğe vegan yoğurt, vegan mayonez, hardal, sirke, karabiber ve kişniş ilave edilir ve actifry’dan çıkan sebzeler ile birleştirilir.
- En son üzerine biraz paprika, pul biber ve sumak gezdirerek servis edebilirsiniz.
- Vegan yoğurt için: 1 bardak kaju, üstünü çok az geçecek kadar su eklenerek bir sos tenceresine alınır. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca, altı orta-kısık ateşe alınarak 10 dakika kaynatılır.
- Bu sürenin sonunda kajular soğuk sudan geçirilerek soğutulur, akabinde küçük mutfak robotuna alınır. 2 yemek kaşığı limon suyu, 3/4 bardak su ve isteğe göre tuz eklenerek robotta çekilir.
- Daha akışkan kıvam için en son rondodan da geçirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder