Vegan Patates Ve Tatlı Kabak Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım tatlı kabak (butternut squash)
  • 2 büyük boy patates
  • 3 adet turp
  • Yarım küçük boy soğan
  • 1 sap pırasa
  • Yarım avuç taze kekik
  • 4 yemek kaşığı vegan yoğurt (ev yapı kaju yoğurdu için 1 bardak kaju ve 2 yemek kaşığı limon suyu)
  • 2 yemek kaşığı vegan mayo
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Keyfe göre tuz ve karabiber
  • Yarım avuç taze kekik
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş

    Nasıl Yapılır?

  • Patates ve kabaklar ayrı ayrı olmak üzere küp küp doğranır. Yarım ölçü kaşık yağ eklendikten sonra, actifry’ın 1 numaralı modunda patatesler pişirilmeye başlanır. 10 dakika sonra ise kabaklar ve bir yarım ölçü kaşık yağ daha eklenir.
  • Soğan ince ince doğranır, göz kararı kadar tuzla bir güzel ovularak acısı çıkarılır. Acısı çıkmış soğanların üzerine pırasa, turp ve taze kekik ince kıyılır.
  • Soğan, pırasa ve kekiğe vegan yoğurt, vegan mayonez, hardal, sirke, karabiber ve kişniş ilave edilir ve actifry’dan çıkan sebzeler ile birleştirilir.
  • En son üzerine biraz paprika, pul biber ve sumak gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Vegan yoğurt için: 1 bardak kaju, üstünü çok az geçecek kadar su eklenerek bir sos tenceresine alınır. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca, altı orta-kısık ateşe alınarak 10 dakika kaynatılır.
  • Bu sürenin sonunda kajular soğuk sudan geçirilerek soğutulur, akabinde küçük mutfak robotuna alınır. 2 yemek kaşığı limon suyu, 3/4 bardak su ve isteğe göre tuz eklenerek robotta çekilir.
  • Daha akışkan kıvam için en son rondodan da geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder