Yumurta Kapama Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta (kişi başına)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber (yoksa önemli değil)
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet çeri domates (normal domates de olur)

Üzerine

  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Tereyağı 

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalarımızı normal haşlıyoruz.
  • Haşladıktan sonra soyup bir kenara alıyoruz yumurta miktarına göre büyük yada küçük bir tavaya sıvı yağımızı ekliyoruz.
  • Kapya biberlerini ve yeşil biberleri ince doğrayıp tavaya ekliyoruz.
  • Biraz kavuruyoruz 3-4 dk kadar.
  • Sonra çeri domates 2 ye bölüyoruz benim çeri domatesim yoktu normal domatesi çeri domates büyüklüğünde kesip tavaya yerleştirdim üzerine tuz atalım.
  • Kapağını kapatıp 4-5 dk kadar domateslerin yumuşamasını bekledim.
  • Domatesler yumuşayınca yumurtaları 2 ye bölüp sarısı alt tarafta kalacak şekilde tavaya yerleştirelim.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı nı parça parça olmuş şekilde ekleyelim ki çabuk erisin yağ erdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Üzerine bir tutam toz kırmızı biber serpelim.
  • Kaşar peyniri erdikten sonra altını kapatalım 1-2 dk kapağı kapalı bekleyelim ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder