Malzemeler
- 1 adet yumurta (kişi başına)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber (yoksa önemli değil)
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet çeri domates (normal domates de olur)
Üzerine
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Kırmızı biber
- Tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Yumurtalarımızı normal haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra soyup bir kenara alıyoruz yumurta miktarına göre büyük yada küçük bir tavaya sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Kapya biberlerini ve yeşil biberleri ince doğrayıp tavaya ekliyoruz.
- Biraz kavuruyoruz 3-4 dk kadar.
- Sonra çeri domates 2 ye bölüyoruz benim çeri domatesim yoktu normal domatesi çeri domates büyüklüğünde kesip tavaya yerleştirdim üzerine tuz atalım.
- Kapağını kapatıp 4-5 dk kadar domateslerin yumuşamasını bekledim.
- Domatesler yumuşayınca yumurtaları 2 ye bölüp sarısı alt tarafta kalacak şekilde tavaya yerleştirelim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı nı parça parça olmuş şekilde ekleyelim ki çabuk erisin yağ erdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Üzerine bir tutam toz kırmızı biber serpelim.
- Kaşar peyniri erdikten sonra altını kapatalım 1-2 dk kapağı kapalı bekleyelim ve afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder