Malzemeler
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 500 gram quark (yada yoğurt)
- 900 gram un
- 1 paket kabartma tozu
Arasına arzuya göre;
- Beyaz yada kaşar peynir
- İnce dilimlenmiş domates
- Maydanoz yaprakları
Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba ilk önce maya, şeker ve sıvı malzemeleri ekleyip, karıştırın ardından un ve kabartma tozu ekleyin pürüzsüz kıvam alıncaya kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örtün mümkünse 40 dakika mayalanmasını bekleyin. (bu hamurda ununu birden döküp karıştırırsanız 900 gram yetiyor ve ele yapışmayan bir hamur oluyor. Fakat yavaş yavaş ununu eklersiniz 1kg -1. 100 kg un alıyor ve kıvamı baya yapışkan oluyor. Ama yapışkan olan hamur dahada yumuşak oluyor sadece yuvarlarken ellerinize biraz yağlamanız gerekiyor)
- İçinde quark olduğu için mayalanma süresi biraz daha uzun sürüyor.
- 30 beze yuvarlayıp yağlı kâğıtlı tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün arzuya göre susam ve çörek otu serpiştirin.
- 20 dakika daha tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 200°’de alt üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra ortadan kesin ve dilimlenmiş beyaz peynir domates ve maydanoz ile doldurun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder