Yumuşacık Sandviçler Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram quark (yada yoğurt)
  • 900 gram un
  • 1 paket kabartma tozu

Arasına arzuya göre;

  • Beyaz yada kaşar peynir
  • İnce dilimlenmiş domates
  • Maydanoz yaprakları

    Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba ilk önce maya, şeker ve sıvı malzemeleri ekleyip, karıştırın ardından un ve kabartma tozu ekleyin pürüzsüz kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtün mümkünse 40 dakika mayalanmasını bekleyin. (bu hamurda ununu birden döküp karıştırırsanız 900 gram yetiyor ve ele yapışmayan bir hamur oluyor. Fakat yavaş yavaş ununu eklersiniz 1kg -1. 100 kg un alıyor ve kıvamı baya yapışkan oluyor. Ama yapışkan olan hamur dahada yumuşak oluyor sadece yuvarlarken ellerinize biraz yağlamanız gerekiyor)
  • İçinde quark olduğu için mayalanma süresi biraz daha uzun sürüyor.
  • 30 beze yuvarlayıp yağlı kâğıtlı tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı sütü karıştırıp sürün arzuya göre susam ve çörek otu serpiştirin.
  • 20 dakika daha tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 200°’de alt üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra ortadan kesin ve dilimlenmiş beyaz peynir domates ve maydanoz ile doldurun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder