Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabarma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 kase beyaz peynir
Bardak ölçüm 200 ml
Nasıl Yapılır?
- Alarak pürüzsüz kıvam alana kadar karıştıralım. Biraz un, alarak spotula ile karıştırıp kabartma tozunu ekleyelim. Kalan unu kontrollü ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve elimizle hafiften açalım. Orta kısmına peynir koyarak kapatalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan poğaçalarımızın üzerini örtelim. Afiyet olsun 🤤
Not:yoğurdun kıvamı ne çok sulu ne çok katı olmamalı orta kıvamda yoğurt olmalı çok sulu yoğurt olursa poğaçaya eklediğimiz un miktarını artırır poğaçamız istediğimiz kıvamda olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder