15 Kasım 2022 Salı

Dondurucuda Aylarca Saklanabilen Truffle Tarifi

 

Malzemeler

Keki için (2 paket hazır kek kullanabilirsiniz)

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 2 paket sütlü çikolata
  • Üzerine;

    • 1 paket beyaz çikolata
    • 1 paket bitter çikolata
    • Glazür (renkli)

      Nasıl Yapılır?

    • Kek için şeker ve yumurtaları çırpalım sonra süt ve sıvı yağ ekleyip çırpalım. Kalan malzemeleri de katarak kek kıvamına gelince margarin sürdüğümüz kalıba dökelim.
    • 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 40 dakika kontrollü pişirelim.
    • Daha sonra kek soğuyunca 2 paket çikolatayı başka bir kaba alalım ve kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ve kremayı çikolatanın üstüne döküp güzelce eritelim ve keki yoğuralım içine ganaj döküp iyice homojen olana kadar yoğuralım.
    • Küçük toplar yapıp dolapta 30 dakika dinlendirelim bizde bu arada çikolataları benmari usulü eritelim ve soğuyan truffları içine atalım.
    • Yağlı kağıt serilmiş tabağa koyalım donsunlar ve üzerini süsleyelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder