Malzemeler
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım limon suyu
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Pirinç ve mercimekler güzelce yıkanıp suyu süzülür tencereye alınır. Bulgurda ilave edilip, üzerine 5 su bardağı su eklenip, haşlamaya bırakılır.
- Haşlandıktan ve yumuşadıktan sonra terbiyesi için un, yumurta, yoğurt ve limon suyu güzelce çırpılır. İyice haşlanıp yumuşayan bakliyatların suyundan terbiyenin içine 1-2 kepçe koyularak karıştırılır.
- Terbiye yavaş yavaş tencereye eklenerek karıştırılır. Üzerine haşlanmış nohut ve tavuk suyu eklenerek 10 dk daha kaynatılır. Sosu için tavaya yağlar alınır. Küçük küçük doğranmış soğanlar eklenerek kavurulur.
- Üzerine baharatlar ilave edilip ocaktan alınır. Çorbanın üzerine gezdirilir. 5 dk daha özleşmesi için pişirilip ocaktan alınır. Mis gibi çorbamız hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder