6 Kasım 2022 Pazar

4 Kaşık Çorbası (Şifa Deposu) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım limon suyu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

     Nasıl Yapılır?

  • Pirinç ve mercimekler güzelce yıkanıp suyu süzülür tencereye alınır. Bulgurda ilave edilip, üzerine 5 su bardağı su eklenip, haşlamaya bırakılır.
  • Haşlandıktan ve yumuşadıktan sonra terbiyesi için un, yumurta, yoğurt ve limon suyu güzelce çırpılır. İyice haşlanıp yumuşayan bakliyatların suyundan terbiyenin içine 1-2 kepçe koyularak karıştırılır.
  • Terbiye yavaş yavaş tencereye eklenerek karıştırılır. Üzerine haşlanmış nohut ve tavuk suyu eklenerek 10 dk daha kaynatılır. Sosu için tavaya yağlar alınır. Küçük küçük doğranmış soğanlar eklenerek kavurulur.
  • Üzerine baharatlar ilave edilip ocaktan alınır. Çorbanın üzerine gezdirilir. 5 dk daha özleşmesi için pişirilip ocaktan alınır. Mis gibi çorbamız hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder