Malzemeler
- 4 adet milföy hamuru
- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı susam
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı susamı yağsız tavada 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.
- Milföy hamurunu oklara yardımıyla ince olacak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız milföy hamurunu rulo haline getiriyoruz ve simit şeklini vererek uçlarını kapatıyoruz.
- Pekmez ile suyu bir tabakta karıştırıyoruz.
- Simit şeklini verdiğimiz milföy hamurunu önce pekmeze, ardından susama batırıyoruz.
- Bütün milföy simitlere aynı işlemi yaptıktan sonra, fırın tepsisine alıyoruz ve 180 derece 15-20 dakika üstü kızaran kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder