6 Kasım 2022 Pazar

Hızlı Pratik ve Kolay Milföy Simit Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 su bardağı susamı yağsız tavada 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Milföy hamurunu oklara yardımıyla ince olacak şekilde açıyoruz.
  • Açtığımız milföy hamurunu rulo haline getiriyoruz ve simit şeklini vererek uçlarını kapatıyoruz.
  • Pekmez ile suyu bir tabakta karıştırıyoruz.
  • Simit şeklini verdiğimiz milföy hamurunu önce pekmeze, ardından susama batırıyoruz.
  • Bütün milföy simitlere aynı işlemi yaptıktan sonra, fırın tepsisine alıyoruz ve 180 derece 15-20 dakika üstü kızaran kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder