1 Kasım 2022 Salı

Açma Şeklinde Pamuk Gibi Yumak Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İç harcı için;

  • 1 porsiyon karışık peynir (Lor kaşar tulum peynirleri )
  • 1 tutam maydanoz

Üzerine;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam ve çörekotu

    Nasıl Yapılır?

  • Önce ılık su, ılık sütü ve şekeri yoğurma kabına alalım.
  • İçine mayayı dökerek karıştırıp üzerini kapatıp 5 dakika bekletip mayanın aktifleştirmesi gerekir.
  • Üzerine sıvı yağı,yumurta beyazı ,tuzu ve ardından un u yavaş yavaş ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • En son tereyağını ilave ederek yoğuralım hamurun toparlanmasını sağlayalım.
  • Üzerini kapatalım mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur iki katına çıkınca mayalanmış demektir.
  • Hamurdan 16 adet beze yapalım,bezeyi yumuşak bir hamur olduğu için elimizle bastırarak kolayca açalım.
  • Bezeye boyuna çizikler atalım maydanozlu peynir den koyarak bir ucundan kesimlere verev olacak şekilde rulo gibi saralım.
  • Kendi etrafında yumak olacak şekilde saralım uçlarını altına bastıralım ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim.
  • Tepsi mayası için ben fırını 50 derecede ısıtıp kapattıktan sonra tepsiyi fırında 10 dakika beklettim.
  • Fırından alarak yumurta sarısı ,1 çay kaşığı yoğurt ,1 çay kaşığı sıvı yağı karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim,susam ve çörekotu serperek tekrar fırını 190 dereceye ayarlayıp istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
  • Tepsiyi fırından alınca üzerine örtü kapatalım poğaçalarimiz yumuşacık kalsınlar. Afiyet olsun 🌼🌼🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder