Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İç harcı için;
- 1 porsiyon karışık peynir (Lor kaşar tulum peynirleri )
- 1 tutam maydanoz
Üzerine;
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Susam ve çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Önce ılık su, ılık sütü ve şekeri yoğurma kabına alalım.
- İçine mayayı dökerek karıştırıp üzerini kapatıp 5 dakika bekletip mayanın aktifleştirmesi gerekir.
- Üzerine sıvı yağı,yumurta beyazı ,tuzu ve ardından un u yavaş yavaş ilave ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- En son tereyağını ilave ederek yoğuralım hamurun toparlanmasını sağlayalım.
- Üzerini kapatalım mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iki katına çıkınca mayalanmış demektir.
- Hamurdan 16 adet beze yapalım,bezeyi yumuşak bir hamur olduğu için elimizle bastırarak kolayca açalım.
- Bezeye boyuna çizikler atalım maydanozlu peynir den koyarak bir ucundan kesimlere verev olacak şekilde rulo gibi saralım.
- Kendi etrafında yumak olacak şekilde saralım uçlarını altına bastıralım ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Tepsi mayası için ben fırını 50 derecede ısıtıp kapattıktan sonra tepsiyi fırında 10 dakika beklettim.
- Fırından alarak yumurta sarısı ,1 çay kaşığı yoğurt ,1 çay kaşığı sıvı yağı karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim,susam ve çörekotu serperek tekrar fırını 190 dereceye ayarlayıp istediğimiz gibi kızarana kadar pişirelim.
- Tepsiyi fırından alınca üzerine örtü kapatalım poğaçalarimiz yumuşacık kalsınlar. Afiyet olsun 🌼🌼🌼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder