1 Kasım 2022 Salı

Şevketi Bostan Ege Lezzetleri Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kg şevketi bostan
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım kg kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şevketi bostanı güzelce yıkayalım ve uzunlamasına kesip ikiye bölelim.
  • Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları biraz solduralım ardından kuşbaşı doğranmış etleri de ilave edip kavuralım.
  • Kavrulan etlerin üzerine şevketi bostan ve un ilave edip bir kaç çevirelim.
  • Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuz ve limonu dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder