Malzemeler
- Yarım kg şevketi bostan
- 2 orta boy soğan
- Yarım kg kuzu eti
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şevketi bostanı güzelce yıkayalım ve uzunlamasına kesip ikiye bölelim.
- Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanları biraz solduralım ardından kuşbaşı doğranmış etleri de ilave edip kavuralım.
- Kavrulan etlerin üzerine şevketi bostan ve un ilave edip bir kaç çevirelim.
- Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tuz ve limonu dökelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder