Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından sıvı yağ
- 2 yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt kaymağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına şeker, sıvı yağ, yoğurt, yoğurt kaymağı, yumurta ekleyip güzelce karıştırın.
- Daha sonra karışıma vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- 4 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Unun devamını hamurunuzun kıvamına göre ayarlayın.
- Sert bir hamur olmuyor yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince şekil verip tepsiye dizin.
- Hamurunuz bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder