Malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta sarısı üzeri için
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı +2 yemek kaşığı un
Arasına
- 125 gr tereyağı
- 400 gr ıspanak
- 1 kase tulum ve lor peyniri
- 2 adet kuru maya
- 1 er çay kaşığı tuz pulbiber karabiber
Üzerine
- Yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
Nasıl Yapılır?
- Un su tuz ve yumurta akını yoğurma kabına alalım karıştırıp yoğuralım.
- 8 eşit eşit beze yapalım bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- 4 tanesinin üzerine tereyağı koyalım.
- Diğer bezeleri üzerine kapatıp 15. 20 dakika buzlukta dinlendirelim.
- Ispanak kuru soğan peynir ve baharatları karıştırıp hazırlayın.
- Bezeleri merdane ile 30 santim civarında açalım kenarları içe doğru kapatarak kare şeklinde üst üste kapatın tekrar 20 dakika dinlendirelim buzlukta.
- Dinlenen hamurları bu sefer kare olacak şekilde merdane ile açalım.
- Kenarlarına iç harçtan koyup iki taraflı rulo yapalım.
- Oradan hamuru kesip açık kalan uçları üst üste koyarak kapatalım.
- Fırın kabına alıp dilimleyip üzerine yumurta sarısı süt karıştırıp sürelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder