Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 kg un
- 350ml su
- 1,5 yemek kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyun ve hamuru yoğurun (hamur çok sert bir kıvamı oluyor ve zor yoğuruluyor bu gayet normal)
- Hamuru güzelce yoğurup toparladıktan sonra 5 beze alın her bir bezeyi elinizle biraz bastırıp üst üste koyun aralarına hafif unda serperek üzerini kaptın ve 15 dk dinlendirin .
- Ardından bezeleri un ile biraz kalın açın temiz bir bezin üzerine açtığınız tüm bezleri koyun açılan bezeleri 250 derece alt ayar fırında her iki tarafını yaklaşık 30 saniye pişirin hamuru bu şekilde kurutuyoruz.
- Ardından yufkayı ortasından yandan kesip üst üste koyuyoruz üçgen şekilde ardından gösterdiğim gibi 2-3 parmak kalınlığında erişte hamurlarını kesin.
- Kestiğiniz erişteleri temiz bir bezin üzerine serin aralıklı serinki kurusun 2-3 gün kurmaya bırakın erişteleri kontrol edin.
- Güzel kıtır kıtır kırılacak şekilde kuruduysa saklama kabına yerleştire bilirsiniz çorba içinse kestiğiniz erişteleri minik minik doğrayın ve kurmaya bırakın onlarda kıtır kıtır kuruduktan sonra saklama kabına kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder