13 Kasım 2022 Pazar

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü 1 lt suda yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen tavuğun suyunu kenara alıp tavukları ufak ufak bölelim.
  • Tavaya yağları alıp küp küp doğranmış soğanı kavuralım.
  • Ardından 1 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Tencereye 1 yemek kaşığı domates salçayı alıp kavurmaya devam edelim.
  • En son yıkanmış kırmızı mercimeği ve ayırdığımız tavuğun suyunu tencereye ekleyelim.
  • Kapağını kapatıp malzemeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen malzemeleri blenderdan geçirip içerisine yarım çay bardağı tel şehriye ekleyelim.
  • En son küçülttüğümüz tavukları ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Arada kontrol edip sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Üzerine nane ve pul biber kızdırıp gezdirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder