Malzemeler
- 250 gr mısır unu
- 250 gr üzüm yaprağı (küçüklerinden tercih ederseniz daha güzel olur)
- 150-200 gr kavurma (tercihe bağlı)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 orta boy patates
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 silme tatlı kaşığı tuz (yaprağınızın tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz )
Nasıl Yapılır?
- Küçük küçük doğradığınız soğanları iyice ölünceye kadar yağda kavurun.
- Ardından salçayı da ekleyerek 2-3 dk daha kavurun.
- Sıcak suyu tavaya ekleyerek 3-4 dk kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Mısır ununu bir kaba alın üzerine rendelediğiniz patatesi ve baharatları ekleyerek karıştırın.
- Sosunuzu yavaş yavaş unlu karışıma ekleyin bu noktada birden dökmemek önemli kıvamımız bozadan biraz daha koyu kıvamda olacak.
- Tencerenizin alt kısmına kavurmalarınızı dağıtın.
- İyice karıştırıp yoğurdunuz iç harcınızı tuzunu aldırdığınız yapraklara koyarak bohça şeklinde kapatın ve rastgele kavurmaların üzerine koyun.
- Sarmaların üzerine bir koyum ve sarmaları yaklaşık bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Ortadan biraz yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısarak 25 dk kısık ateşte pişirin.
- Ben soğuk servis edilmiş halini çok daha fazla seviyorum. İlk tadanlar önyargılı olsa da yedikçe sevdiren ve yediren eski bir muhacir tarifi. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder