13 Kasım 2022 Pazar

Un Sarması (Geçmişten Gelen Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr mısır unu
  • 250 gr üzüm yaprağı (küçüklerinden tercih ederseniz daha güzel olur)
  • 150-200 gr kavurma (tercihe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz (yaprağınızın tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz )

    Nasıl Yapılır?

  • Küçük küçük doğradığınız soğanları iyice ölünceye kadar yağda kavurun.
  • Ardından salçayı da ekleyerek 2-3 dk daha kavurun.
  • Sıcak suyu tavaya ekleyerek 3-4 dk kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Mısır ununu bir kaba alın üzerine rendelediğiniz patatesi ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Sosunuzu yavaş yavaş unlu karışıma ekleyin bu noktada birden dökmemek önemli kıvamımız bozadan biraz daha koyu kıvamda olacak.
  • Tencerenizin alt kısmına kavurmalarınızı dağıtın.
  • İyice karıştırıp yoğurdunuz iç harcınızı tuzunu aldırdığınız yapraklara koyarak bohça şeklinde kapatın ve rastgele kavurmaların üzerine koyun.
  • Sarmaların üzerine bir koyum ve sarmaları yaklaşık bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Ortadan biraz yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısarak 25 dk kısık ateşte pişirin.
  • Ben soğuk servis edilmiş halini çok daha fazla seviyorum. İlk tadanlar önyargılı olsa da yedikçe sevdiren ve yediren eski bir muhacir tarifi. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder