Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü (500 gr)
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kara biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Tavuklar ince dilimler halinde hazırlanır (fileto).
- Harcı için, tüm harç malzemeleri rendelenmiş sarımsakla birlikte el ile ovalanarak harmanlanır.
- Sarımsak dağılsın diye ovalanıyor.
- Tavuklar hazırlanan harca bulanır ve bol kızgın yağda kızartılarak kağıt havluya çıkartılır.
- Servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder