13 Kasım 2022 Pazar

Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (500 gr)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar ince dilimler halinde hazırlanır (fileto).
  • Harcı için, tüm harç malzemeleri rendelenmiş sarımsakla birlikte el ile ovalanarak harmanlanır.
  • Sarımsak dağılsın diye ovalanıyor.
  • Tavuklar hazırlanan harca bulanır ve bol kızgın yağda kızartılarak kağıt havluya çıkartılır.
  • Servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder