4 Kasım 2022 Cuma

Bademli Dereotlu Pilav Tarifi

 

Malzemeler

2 kişilik

  • 1 su bardağı pirinç
  • 20-25 adet badem içi
  • 15-20 adet kuru üzüm
  • 1 deste dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su

     Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayın.
  • Sarımsağı ince ince kıyın.
  • Bademleri sıcak suda 2 dk kaynatın ve ardından kabuğunu soyun.
  • Dereotunu ince ince kıyın.
  • Tereyağı ve zeytinyağında sarımsağı 30 saniye kadar kavurun.
  • Ardından pirinçi ekleyin.
  • Orta ateşte pirinçi kavurun.
  • Ardından üzerine peşpeşe kuru üzüm, dereotu, badem içi ve tuzu ekleyin.
  • Sıcak suyunu da ekleyip  kısık ateşte demleyin.
  • Suyunu çektikten sonra 10 dk kadar dinlendirin. Servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder