Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu sos için;
- 1 kase normal yoğurt
- 1 kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 avuç ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Önce pazıları yıkayıp saplarını ayırın saplarını kullanmıyoruz.
- Pazı yapraklarını ince yemeklik doğrayın.
- Tavaya biraz sıvı yağ dökün yemeklik doğranmış soğanı ilave edin kavurun sonra pazıları ilave edin tuz ve baharat döküp güzelce pazılar sinene kadar kavurun soğumaya bırakın önceden yapıp buz dolabına kaldırabilirsiniz.
- Bir kaseye yoğurt ve sarımsak döküp karıştırın içine soğuyan pazıları ilave edin karıştırın servis tabağına alın.
- Ayrı bir sos tavasında tereyağ, sıvı yağı ısıtın içine ceviz içi, sumak, karabiber kırmızı toz biber koyup, kızdırıp, yoğurdun üzerine dökün afiyet olsun çok lezzetli oluyor. Soğansızda pazıları kavurabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder