6 Kasım 2022 Pazar

Lotus Bisküvili Karamelli Cheescake Tarifi

 

Malzemeler

Alt taban için :

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağ

Kreması için :

  • 400 gram süzme yoğurt
  • 1 paket labne ( 400 gram)
  • 1 paket krema ( 200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta

Karamel sosu için :

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema ( 200 ml )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 16 adet lotus bisküvi

    Nasıl Yapılır?

  • Kalıbımızın taban kısmını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Kalıbın dış kenarlarına 5 kat alimünyum folyo kaplayın folyoyu dış kenarları kızarmasını beyaz kalması sağlamak için kaplıyoruz.
  • Burçak bisküviyi rondodan geçirin erimiş tereyağ ile iyice karıştırın kelepçeli yuvarlak 24 cm çapında kalıba yağlı kağıtın üzerine bisküvili karışımı koyun.
  • Kaşıkla biraz düzelttikten sonra bir bardak altı ile bastırın ve dümdüz olmasını sağlayın.
  • Dolaba kaldırın krema hazır olana kadar dolapta beklesin.
  • Derin bir karıştırma kabına süzme yoğurt, labne ve kremayı koyup çırpın, şekeri ilave edin tekrar çırpın.
  • Sonrasında unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edip az çırptıktan sonra yumurtaları tek tek koyup 15-20 saniye kadar çırpalım, yumurtaları koyunca çok uzun çırpmamalıyız, dolaptan kalıbı çıkarın bisküvilerin üzerine kremayı dökün.
  • Fırınınızı 160 derece alt üst ayar olacak şekilde iyice ısıtın.
  • Fırın tepsisine sıcak su koyun buharlaşmaya başlasın. ( fırın tabanına su koymamızın nedeni cheescakemizin çatlamasını önlüyor. ).
  • Cheescakei ısınan fırının orta katına koyup 60 dakika pişirin.
  • Kenarları sabit ortası sallanıyorsa olmuş demektir.
  • Fırını kapatıp kapağını açın ve 1 saat cheescaki içinde bırakın. 1 saat geçtikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Karameli yapmak için şekerimizi tavaya alalım orta ateşte kaşık değdirmeden tavayı hafif sallayarak erimesini sağlayalım.
  • İçine tereyağı ilave edelim eritelim ve kremayı ilave edip tamamen erimesini sağlayıp ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
  • Soğuyan cheescakekin üzerine ılık olan karamelimizi dökelim.
  • 16 tane olan lotus bisküvinin 2 tanesini süslemek için ayıralım.
  • 14 adedini robottan çekelim. Karamel sosumuzun üzerine dökelim.
  • Bir gece dolapta bekletelim soğuk olarak servis yapalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder