Malzemeler
Alt taban için :
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Kreması için :
- 400 gram süzme yoğurt
- 1 paket labne ( 400 gram)
- 1 paket krema ( 200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
Karamel sosu için :
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema ( 200 ml )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 16 adet lotus bisküvi
Nasıl Yapılır?
- Kalıbımızın taban kısmını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
- Kalıbın dış kenarlarına 5 kat alimünyum folyo kaplayın folyoyu dış kenarları kızarmasını beyaz kalması sağlamak için kaplıyoruz.
- Burçak bisküviyi rondodan geçirin erimiş tereyağ ile iyice karıştırın kelepçeli yuvarlak 24 cm çapında kalıba yağlı kağıtın üzerine bisküvili karışımı koyun.
- Kaşıkla biraz düzelttikten sonra bir bardak altı ile bastırın ve dümdüz olmasını sağlayın.
- Dolaba kaldırın krema hazır olana kadar dolapta beklesin.
- Derin bir karıştırma kabına süzme yoğurt, labne ve kremayı koyup çırpın, şekeri ilave edin tekrar çırpın.
- Sonrasında unu, nişastayı ve vanilyayı ilave edip az çırptıktan sonra yumurtaları tek tek koyup 15-20 saniye kadar çırpalım, yumurtaları koyunca çok uzun çırpmamalıyız, dolaptan kalıbı çıkarın bisküvilerin üzerine kremayı dökün.
- Fırınınızı 160 derece alt üst ayar olacak şekilde iyice ısıtın.
- Fırın tepsisine sıcak su koyun buharlaşmaya başlasın. ( fırın tabanına su koymamızın nedeni cheescakemizin çatlamasını önlüyor. ).
- Cheescakei ısınan fırının orta katına koyup 60 dakika pişirin.
- Kenarları sabit ortası sallanıyorsa olmuş demektir.
- Fırını kapatıp kapağını açın ve 1 saat cheescaki içinde bırakın. 1 saat geçtikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Karameli yapmak için şekerimizi tavaya alalım orta ateşte kaşık değdirmeden tavayı hafif sallayarak erimesini sağlayalım.
- İçine tereyağı ilave edelim eritelim ve kremayı ilave edip tamamen erimesini sağlayıp ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
- Soğuyan cheescakekin üzerine ılık olan karamelimizi dökelim.
- 16 tane olan lotus bisküvinin 2 tanesini süslemek için ayıralım.
- 14 adedini robottan çekelim. Karamel sosumuzun üzerine dökelim.
- Bir gece dolapta bekletelim soğuk olarak servis yapalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder