6 Kasım 2022 Pazar

Baklava Tadında Pekmez Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Bir parça limon

Hamur malzemeleri;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım.
  • Tenceremize şekerimizi ve suyumuzu alıp karıştıralım bir parçada limonumuzu atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım .
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp şerbetimizi ocaktan alalım içindeki limonumuzuda çıkartalım ve pekmezimizi katıp karıştıralım bir kenara alalım.
  • Hamuru için; Hamur yoğurma kabımıza süt ,sıvı yağ, tahin ve sirkemizi katıp karıştıralım.
  • Tereyağımızı katıp iyice ezelim ,sonrasında ceviz un ve kabartma tozunu da katıp iyice yoğuralım.
  • Hamurumuzdan bir parça alıp uzun rulo yapalım ve düzeltelim üzerine çatalla çizikler atalım.
  • Küçük lokmalar olacak sekilde bıçakla keselim yağladığımız tepsimize dizelim.Tüm hamurumuzu bu şekilde bitirelim.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim .
  • Tatlımızı fırından çıkartıp üç veya dört dakika ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim.
  • Dinlendirip servis yapalım. O kadar lezzetli oluyor ki mutlaka deneyin derim afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder