Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı tozşeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- Bir parça limon
Hamur malzemeleri;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım.
- Tenceremize şekerimizi ve suyumuzu alıp karıştıralım bir parçada limonumuzu atıp kısık ateşte kaynamaya bırakalım .
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp şerbetimizi ocaktan alalım içindeki limonumuzuda çıkartalım ve pekmezimizi katıp karıştıralım bir kenara alalım.
- Hamuru için; Hamur yoğurma kabımıza süt ,sıvı yağ, tahin ve sirkemizi katıp karıştıralım.
- Tereyağımızı katıp iyice ezelim ,sonrasında ceviz un ve kabartma tozunu da katıp iyice yoğuralım.
- Hamurumuzdan bir parça alıp uzun rulo yapalım ve düzeltelim üzerine çatalla çizikler atalım.
- Küçük lokmalar olacak sekilde bıçakla keselim yağladığımız tepsimize dizelim.Tüm hamurumuzu bu şekilde bitirelim.
- 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim .
- Tatlımızı fırından çıkartıp üç veya dört dakika ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim.
- Dinlendirip servis yapalım. O kadar lezzetli oluyor ki mutlaka deneyin derim afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder