6 Kasım 2022 Pazar

Labirent Pasta (Bisküvili Kolay Versiyon) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket sade petibör bisküvi (Mini)
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi (Mini)
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 3 su bardağı süt

Ganaj için

  • 1 paket krema (200 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
  • Üzeri için

    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle puding 3 su bardağı süt ile hazırlanır.
    • Küçük bir borcam veya kek kalıbının iç tarafı streçle kaplanır.
    • Bisküviler sırasıyla iki sade iki kakaolu olmak üzere aralarına puding sürülüp üst üste konulur.
    • Streçlediğimiz borcama bir dikey bir yatay olacak şekilde yerleştirilir. İlk sıra bitikten sonra üzerlerine puding sürülür.
    • İkinci katta aynı şekilde hazırlanır.
    • İkinci kata başlarken ilk başladığınız dikeyse onun üzerine yatay olacak şekilde başlıyoruz bu şekli alması için.
    • İkinci katta dizildikten sonra tekrar puding sürülüp borsamın kenarlarından sarkan streçle üzeri kapatılıp dolapta en az iki saat dinlendirilir.
    • Ganaj için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine parçalandığımız çikolatalar atılıp karıştırılarak eritilir.
    • Yarım saat dolapta kıvam alması için bekletilir çok akışkan olmasın.
    • Dolaptan pastamızı alıp servis tabağına ters çevirip üzerinden stresi çıkaralım ve üzerini hazırladığımız ganajla kaplayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder