Malzemeler
- 1 paket sade petibör bisküvi (Mini)
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi (Mini)
- 1 paket çikolatalı puding
- 3 su bardağı süt
Ganaj için
- 1 paket krema (200 gr)
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- Kakao
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle puding 3 su bardağı süt ile hazırlanır.
- Küçük bir borcam veya kek kalıbının iç tarafı streçle kaplanır.
- Bisküviler sırasıyla iki sade iki kakaolu olmak üzere aralarına puding sürülüp üst üste konulur.
- Streçlediğimiz borcama bir dikey bir yatay olacak şekilde yerleştirilir. İlk sıra bitikten sonra üzerlerine puding sürülür.
- İkinci katta aynı şekilde hazırlanır.
- İkinci kata başlarken ilk başladığınız dikeyse onun üzerine yatay olacak şekilde başlıyoruz bu şekli alması için.
- İkinci katta dizildikten sonra tekrar puding sürülüp borsamın kenarlarından sarkan streçle üzeri kapatılıp dolapta en az iki saat dinlendirilir.
- Ganaj için krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır içine parçalandığımız çikolatalar atılıp karıştırılarak eritilir.
- Yarım saat dolapta kıvam alması için bekletilir çok akışkan olmasın.
- Dolaptan pastamızı alıp servis tabağına ters çevirip üzerinden stresi çıkaralım ve üzerini hazırladığımız ganajla kaplayalım.
Üzeri için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder