Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- Tencereye margarin ve sıvı yağını alalım .
- Doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyip hafif soteleyip, üzerine yıkanmış doğranmış bal kapağını ,patatesini ilave edip birlikte kavuralım.
- Un ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yeteri kadar su ilave edelim.
- Tuz ve baharatlarınıda da koyup kaynamaya bırakalım .
- Kaynayan çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirelim.
- Sütü de koyup kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Kaynayan çorbayı ocaktan alıp servise hazır.
Mevsimi gelmişken bolca yapalım tam bir şifa deposu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder