Malzemeler
- 500 gram balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kremaSüs için kullandıklarım;
- Tarçın, fındık (dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz)
Nasıl Yapılır?
- Balkabaklarını kabuklarını soyup yıkayarak bir tencereye alalım ve üzerine şekeri suyu ekleyerek ,suyunu çekene kadar pişirmeye bırakalım.
- Pişince püre haline getirerek soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için krema hariç bütün malzemeleri karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Ilıyınca krema ekleyerek karıştıralım.
- Soğuyan balkabağı püresini muhallebiye ekleyerek blenderdan geçirelim.
- Servis kuplarına alarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. :)).
- Tarçın, fındık (dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder