2 Kasım 2022 Çarşamba

Balkabaklı Puding Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kremaSüs için kullandıklarım;
    • Tarçın, fındık (dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz)

      Nasıl Yapılır?

    • Balkabaklarını kabuklarını soyup yıkayarak bir tencereye alalım ve üzerine şekeri suyu ekleyerek ,suyunu çekene kadar pişirmeye bırakalım.
    • Pişince püre haline getirerek soğumaya bırakalım.
    • Muhallebi için krema hariç bütün malzemeleri karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
    • Ilıyınca krema ekleyerek karıştıralım.
    • Soğuyan balkabağı püresini muhallebiye ekleyerek blenderdan geçirelim.
    • Servis kuplarına alarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. :)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder