2 Kasım 2022 Çarşamba

Püf Noktalarıyla Çıtır Çıtır Sokak Simiti Tarifi

 

Malzemeler

(200 ml su bardağı kullandım)

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Bolca kavrulmuş susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle geniş bir kabının içine ılık süt, ılık su, tozşeker, instant mayayı alıp güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra içine tereyağı ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Elemiş olduğumuz unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamur elimize yapışmaması için kabımızın alt kısmına bir miktar sıvı yağ ekleyip hamurumuzun her yerine sürelim.
  • Üzerini streç film ile sıkıca kaplayalım ve bir örtüye sarıp, ılık bir ortamda 40 45 dakika kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru çok söndürmeden düz bir zemine alalım ve hafif toparlayalım.
  • Sekiz eşit parçaya bölelim ve elimizde yuvarlayalım.
  • 8. İlk yuvarladığımız bezeden başlayarak hamurumuzu ileri geri uzatalım ve inceltelim.
  • İki ucu kenarlara gelecek şekilde yuvarlak yapalım ve o kenarları daire olan hamurumuzun etrafında çevirelim ve uçlarını birleştirelim.
  • Elimizde hafif genişletelim. Önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama her yerini batıralım.
  • Bu şekilde hazırladığımız simitlerimizi yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Her tepsiye dört tane simitimizi yerleştirmiş olacağız.
  • Üzerine bir bez örtüp simitlerimizi tepside 15-20 dakika mayalandıralım.
  • Mayalanan simitleri ortasından parmaklarımızla biraz genişletelim.
  • Önceden ısıtılmış 230-240 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Ortalama 10-12 dakika da pişecektir.
  • Pişen simitleri fırından çıkartalım ve dilediğimiz gibi servis edip afiyetle yiyebilirsiniz. 😋🔥🤌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder