4 Kasım 2022 Cuma

Bohça Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çok yoğunsa biraz su

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için peynirleri rendeleyip içine maydanoz ekliyoruz.
  • Peynirler tuzlu olduğu için ben tuz kullanmıyorum.
  • Biraz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ayrı bir kapta yumurta yoğurt ve zeytinyağını karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Kıvamı çok katı olursa su eklenebilir.
  • Yufkalarımızı dörde bölüyoruz.
  • Üzerlerine sostan gezdirip katlıyoruz.
  • Daha sonra iç harcını koyuyoruz ve köşelerine tekrar sostan koyup katlıyoruz.
  • Börekleri tepsiye diziyoruz.
  • Üzerlerine kalan sostan sürüp susam ve çörek otu döküyoruz.
  • Sosunuz yetmezse yumurta ekleyebilirsiniz.
  • 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder