Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çok yoğunsa biraz su
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
- Karabiber
Üzeri için;
- Susam ve çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için peynirleri rendeleyip içine maydanoz ekliyoruz.
- Peynirler tuzlu olduğu için ben tuz kullanmıyorum.
- Biraz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra ayrı bir kapta yumurta yoğurt ve zeytinyağını karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz.
- Kıvamı çok katı olursa su eklenebilir.
- Yufkalarımızı dörde bölüyoruz.
- Üzerlerine sostan gezdirip katlıyoruz.
- Daha sonra iç harcını koyuyoruz ve köşelerine tekrar sostan koyup katlıyoruz.
- Börekleri tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine kalan sostan sürüp susam ve çörek otu döküyoruz.
- Sosunuz yetmezse yumurta ekleyebilirsiniz.
- 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder