4 Kasım 2022 Cuma

Yaprak Sarma (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 adet büyük soğan
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

İç harç için

  • 1 su bardağı su

Pişirme için

  • Sarmaların üzerine gelecek kadar su
  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • Arzuya göre sarımsaklı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağla kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyin.
  • Daha sonra üzerine baharatları, tuz ve pirinci de ekleyip kavurun.
  • Hepsi kavrulduktan sonra maydanoz ve naneyi de ekleyin.
  • Son olarak 1 su bardağı suyu ilave edin karıştırın.
  • Suyu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pirinçlerin şişmesi için yarım saat kadar dinlendirin.
  • Ardından sarmaya başlayabilirsiniz.
  • Yaprağı düz bir zemine koyun.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan ekleyip yaydırın.
  • Yaprağın önce iki yanını kapatın ve rulo şeklide sarıp tencereye dizin.❗Not: pişirme sarmada çok önemlidir.
  • Sarmaları tencereye dizdikten sonra en son kata gelene kadar kaynar su ekleyin ve en kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Ocaktan almanıza 5 dakika kala sıvı yağı üzerine gezdirin. Bu işlem sarmalarınızın parlamasını ve diri durmasını sağlayacak.Afiyet olsun. 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder