Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 4 adet büyük soğan
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
İç harç için
- 1 su bardağı su
Pişirme için
- Sarmaların üzerine gelecek kadar su
- Sıvıyağ
Üzeri için
- Arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Soğanları minik minik doğrayıp sıvı yağla kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı ekleyin.
- Daha sonra üzerine baharatları, tuz ve pirinci de ekleyip kavurun.
- Hepsi kavrulduktan sonra maydanoz ve naneyi de ekleyin.
- Son olarak 1 su bardağı suyu ilave edin karıştırın.
- Suyu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pirinçlerin şişmesi için yarım saat kadar dinlendirin.
- Ardından sarmaya başlayabilirsiniz.
- Yaprağı düz bir zemine koyun.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar harçtan ekleyip yaydırın.
- Yaprağın önce iki yanını kapatın ve rulo şeklide sarıp tencereye dizin.❗Not: pişirme sarmada çok önemlidir.
- Sarmaları tencereye dizdikten sonra en son kata gelene kadar kaynar su ekleyin ve en kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Ocaktan almanıza 5 dakika kala sıvı yağı üzerine gezdirin. Bu işlem sarmalarınızın parlamasını ve diri durmasını sağlayacak.Afiyet olsun. 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder