Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-4 adet büyük boy havuç
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
- 100 gr kuru incir
- 100 gr kuru kayısı
- 100 gr kuru üzüm
- 100 gr kırılmış ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye yumurtaları kırıyoruz.
- Üzerine toz şekeri ekliyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını eleyerek ekliyoruz.
- Spatula ile karıştırıyoruz.
- Ardından rendelenen havuçları, küçük küçük doğradığımız kuru kayısıyı, inciri, kırılmış ceviz içini ve kuru üzümü ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Hazırlanan kek hamurunu yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180derece fırında 45 dk kontrollü pişiriyoruz.
- Kek soğuyunca dilimler halinde kesiyoruz.
- Üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Havuçlu kek hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder