Malzemeler
- 2 parça fileto göğüs eti
- 4-5 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Servis için;
- Patates kızartması
- Ketçap
- Mayonez
Nasıl Yapılır?
- Tavuk köftesi için tavuk göğsünü küp küp keserek rondoya alalım.
- Üzerine 4 parçaya ayırdığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kıyma kıvamına gelene kadar çekelim.
- Tüm malzemeyi ayrı bir karıştırma kabına alalım. Üzerine bayat ekmek, kıyılmış maydanoz, yumurta, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edelim. Tüm malzeme güzelce karışana kadar yoğuralım.
- Hazır olan harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayalım. İki elimizin arasında bastırarak şekillendirelim ve bir tabağa sıralayalım. Bu ölçülerle ben 27 adet tavuk köftesi elde ettim.
- Köfteleri kızartmak için uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ilave ederek ısıtalım.
- Hazırladığımız yağın içerisine köfteleri tek tek dizelim.
- Köftelerimizi arkalı önlü çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
- Köftelerimizin tamamını kızarttıktan sonra bekletmeden sıcağıyla servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder