Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Islatmak için;
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniriÜzeri için;
- Kakao
Nasıl Yapılır?
- Borcamda tiramisunun keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim. Karıştırma kabının üzerine tel süzgeci yerleştirerek un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alarak eleyelim. Tüm malzemeler karışıncaya kadar mikserle çırpalım.
- Kullanacağımız borcamı fırça yardımı ile sıvı yağla yağlayalım. Hazırladığımız kek harcını borcama boşaltarak ileri geri sallayarak eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Ben bu tarifte 29×29 cm ölçülerinde büyük boy kare borcam kullandım.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Tatlının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, yumurta, toz şeker ve unu alalım. Ocağı açarak muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiyi daha hızlı soğuması için ocaktan alalım ve uygun bir karıştırma kabına aktaralım.
- Ilıyan muhallebiye labne peynirini ilave edelim. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım.
- Diğer taraftan tatlının kekini ıslatmak için bir sos tavasına süt, granül kahve ve toz şeker alalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
- Pişen keki fırından aldıktan hemen sonra şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanlar üzerine delikler açalım.
- Hazırladığımız kahveli karışımı sıcak kekin üzerine gezdirelim.
- Ardından hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sulama aparatı ile her yerine güzelce yayalım.
- Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekledikten sonra muhallebinin üzerine kakao serpelim. Tatlımızı buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Mümkünse 1 gece veya vaktiniz yoksa en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim.
- Tatlıyı dolaptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
- Kakao
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder