4 Kasım 2022 Cuma

Borcamda Tiramisu Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniriÜzeri için;
    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Borcamda tiramisunun keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
    • Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim. Karıştırma kabının üzerine tel süzgeci yerleştirerek un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu alarak eleyelim. Tüm malzemeler karışıncaya kadar mikserle çırpalım.
    • Kullanacağımız borcamı fırça yardımı ile sıvı yağla yağlayalım. Hazırladığımız kek harcını borcama boşaltarak ileri geri sallayarak eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Ben bu tarifte 29×29 cm ölçülerinde büyük boy kare borcam kullandım.
    • Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
    • Tatlının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, yumurta, toz şeker ve unu alalım. Ocağı açarak muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
    • Pişen muhallebiyi daha hızlı soğuması için ocaktan alalım ve uygun bir karıştırma kabına aktaralım.
    • Ilıyan muhallebiye labne peynirini ilave edelim. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpalım.
    • Diğer taraftan tatlının kekini ıslatmak için bir sos tavasına süt, granül kahve ve toz şeker alalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
    • Pişen keki fırından aldıktan hemen sonra şerbetini daha iyi çekebilmesi için kürdanlar üzerine delikler açalım.
    • Hazırladığımız kahveli karışımı sıcak kekin üzerine gezdirelim.
    • Ardından hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sulama aparatı ile her yerine güzelce yayalım.
    • Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekledikten sonra muhallebinin üzerine kakao serpelim. Tatlımızı buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Mümkünse 1 gece veya vaktiniz yoksa en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirelim.
    • Tatlıyı dolaptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder