Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı (sarısını ayır üzeri için)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar aldığı kadar un ( ben azar azar ekledim 4 su bardağı kadar un kullandım)
İçi için;
- 1,5 çay bardağı rende kaşar
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
- (sizler kıymalı-patatesli-beyaz peynirlide yapabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Un hariç hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın tel çırpıcı ile karıştırın.
- Üzerine azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyerek iyice yoğurun.
- 15-20 arası ceviz büyüklüğün bezeye ayırın.
- Üzerini temiz bir peçete ile örtün 15 dakika bekletin.
- Ayrı bir kapta iç harcını hazırlayın.
- Poğaçalarınıza şekil vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz üzerine yumurtayı sürünüz susamı ekleyiniz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriniz.Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder