4 Kasım 2022 Cuma

Mayasız Yumoş Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısını ayır üzeri için)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kulak memesi kıvamına gelene kadar aldığı kadar un ( ben azar azar ekledim 4 su bardağı kadar un kullandım)

İçi için;

  • 1,5 çay bardağı rende kaşar
  • 1 kase ince kıyılmış maydanoz
  • (sizler kıymalı-patatesli-beyaz peynirlide yapabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın tel çırpıcı ile karıştırın.
  • Üzerine azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyerek iyice yoğurun.
  • 15-20 arası ceviz büyüklüğün bezeye ayırın.
  • Üzerini temiz bir peçete ile örtün 15 dakika bekletin.
  • Ayrı bir kapta iç harcını hazırlayın.
  • Poğaçalarınıza şekil vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziniz üzerine yumurtayı sürünüz susamı ekleyiniz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriniz.Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder