6 Kasım 2022 Pazar

Burçak Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemekkaşığı mısır nisastasi
  • 3 yemekkaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemekkaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 paket burçak bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alalım sürekli karıştırarak pişirin 1. 2 dakika fokurdatıp ocaktan alalım tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • Bisküvileri borcam tepsiye dizelim. Nescafe ve suyu karıştırıp bisküvileri ıslatın.
  • Kremanın tamamını borcama döküp yayalım üzerine kalan bisküvileri toz haline getirip üstüne dökelim 3. 4 saat buzdolabına dinlendirip servis edelim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder