6 Kasım 2022 Pazar

Pazı - Pırasa Borani Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 bağ pazı (benim pazım baya büyüktü )
  • 2 tane pırasa
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber
  • Biraz pulbiber
  • 500 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 8 tane parçalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Pazı ve pırasayı iyice yıkayın ve biraz sirkeli suda bekletip süzün. Her ikisinide ince ince kıyın. Geniş bir tavaya zeytinyağına dökün.
  • Ardından pırasaları hafif renk alıncaya kadar kavurun ardından pazıları ekleyin, baharatlarını ilave ettikten sonra orta kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve pişmiş olan pazı ile pırasayı yoğurt ile iyice karıştırın.
  • Servis tabağına alın ve küçük bir tavada yağı ve cevizi kavurun, ardından toz biberi ekleyin köpürmeye başladı an boraninin üzerine dökün ve servis yapın. Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder