Malzemeler
- 5-6 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 bağ pazı (benim pazım baya büyüktü )
- 2 tane pırasa
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber
- Biraz pulbiber
- 500 gram yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 8 tane parçalanmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Pazı ve pırasayı iyice yıkayın ve biraz sirkeli suda bekletip süzün. Her ikisinide ince ince kıyın. Geniş bir tavaya zeytinyağına dökün.
- Ardından pırasaları hafif renk alıncaya kadar kavurun ardından pazıları ekleyin, baharatlarını ilave ettikten sonra orta kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve pişmiş olan pazı ile pırasayı yoğurt ile iyice karıştırın.
- Servis tabağına alın ve küçük bir tavada yağı ve cevizi kavurun, ardından toz biberi ekleyin köpürmeye başladı an boraninin üzerine dökün ve servis yapın. Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder