Malzemeler
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı süt (Oda ısısında)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 3 adet domatesi,soğanı bıçakla ikiye keselim.
- Fırın tepsisine domates,soğan,sarımsağı koyalım ve 200 derecede 25 dk közleyelim.
- Közlenen domateslerin kabuğunu soyalım.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup eritelim.
- Ardından unu ekleyelim ve unun kokusunu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Közlenen sebzeleri tencereye dökelim. 4 su bardağı sıcak suyu üzerine dökelim.
- Blendırdan geçirdikten sonra ocakta pişirmeye devam edelim.
- 1 çay bardağı oda ısısındaki sütü ekleyip karıştıralım.
- Baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra ocağı kapatabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder