6 Kasım 2022 Pazar

Köz Domates Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt (Oda ısısında)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

     Nasıl Yapılır?

  • 3 adet domatesi,soğanı bıçakla ikiye keselim.
  • Fırın tepsisine domates,soğan,sarımsağı koyalım ve 200 derecede 25 dk közleyelim.
  • Közlenen domateslerin kabuğunu soyalım.
  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup eritelim.
  • Ardından unu ekleyelim ve unun kokusunu çıkana kadar kavuralım.
  • Sonra 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Közlenen sebzeleri tencereye dökelim. 4 su bardağı sıcak suyu üzerine dökelim.
  • Blendırdan geçirdikten sonra ocakta pişirmeye devam edelim.
  • 1 çay bardağı oda ısısındaki sütü ekleyip karıştıralım.
  • Baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra ocağı kapatabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder