Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı iri dövülmüş tuzsuz yer fıstığı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Not; büyük çay bardağı kullandım.
Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, şeker, yumurta, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabınıza alıp karıştın.
- Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Fıstık, damla çikolata ve kuru üzümleride ekleyip tekrar yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye belirli aralıklarla dizin.
- Buzdolabında yarım saat bekletin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin.
- Kurabiyeleri fırına koyduktan 5-6 dakika sonra fırını açıp bardağın alt kısmıyla hamurlara bastırıp pişirmeye devam edin. Çatlak formu alması için yapıyoruz.
- Tamam soğuyunca servise hazır. Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder