Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Pişirmek için;
- Ayçiçek Yağı
Servis için;
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyduğumuz patatesleri rendeleyelim.
- Suyunu güzelce sıkalım ve karıştırma kabına alalım.
- Üzerine doğranmış soğan, yumurta, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, pul biber, kimyon, karabiber, un ve mısır unu ekleyerek karıştıralım.
- Tavaya ayçiçek yağını alalım. Kızdıktan sonra hazırladığımız harçtan 1’er kaşık tavaya koyalım.
- Tek tarafı güzelce kızaran patates mücverimizi çevirelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
- Her iki tarafı da güzelce pişen patates mücverlerini servis tabağına alalım. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde pişirelim.
- Hazır olan patates mücverlerimizi yanında naneli, pul biberli yoğurt eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder