25 Kasım 2022 Cuma

Patates Mücveri Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Pişirmek için;

  • Ayçiçek Yağı

Servis için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soyduğumuz patatesleri rendeleyelim.
  • Suyunu güzelce sıkalım ve karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine doğranmış soğan, yumurta, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, pul biber, kimyon, karabiber, un ve mısır unu ekleyerek karıştıralım.
  • Tavaya ayçiçek yağını alalım. Kızdıktan sonra hazırladığımız harçtan 1’er kaşık tavaya koyalım.
  • Tek tarafı güzelce kızaran patates mücverimizi çevirelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
  • Her iki tarafı da güzelce pişen patates mücverlerini servis tabağına alalım. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde pişirelim.
  • Hazır olan patates mücverlerimizi yanında naneli, pul biberli yoğurt eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder