Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un
Kızartmak için;
- 1 lt sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz .
- Su ,şeker ve limonu uygun bir tencereye alıyoruz.
- Ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamurumuz için; Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz ele yapışan kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Uygun bir tavaya yağımızı alıp ocakta kızdırıyoruz.
- Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıyoruz.
- Hamuru elimize alıp sıkıyoruz tatlı kaşığını yağa bandırıp kaşıkla hamuru alıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Kızaran hamurumuzu soğuk şerbete alıp 5-6 tur kevgirle çevirip servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder