3 Kasım 2022 Perşembe

Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un

Kızartmak için;

  • 1 lt sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz .
  • Su ,şeker ve limonu uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  • Hamurumuz için; Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz ele yapışan kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Uygun bir tavaya yağımızı alıp ocakta kızdırıyoruz.
  • Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıyoruz.
  • Hamuru elimize alıp sıkıyoruz tatlı kaşığını yağa bandırıp kaşıkla hamuru alıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran hamurumuzu soğuk şerbete alıp 5-6 tur kevgirle çevirip servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder