3 Kasım 2022 Perşembe

Tencerede İzmir Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer malzemeler;

  • 4 adet patates
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 adet domates

Kızartmak için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)

    Nasıl Yapılır?

  • Önce köftemizi yoğuralım.
  • Kıymaya rendelenmiş soğan galeta unu, yumurta ve diğer köfte malzemelerini ilave edip 10 dakika yoğuruyoruz.
  • Serçe parmağı uzunluğunda köftelere şekil veriyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz köfteleri bir saat dolapta bekletiyoruz vaktimiz sınırlıysa bekletmeye gerek yok.
  • Patatesleri kabuklarını soyup yarım ay şeklinde orta kalınlık dilimliyoruz biberleri uzun ince doğruyoruz.
  • Domatesleri orta kalınlık doğruyoruz.
  • Bir tencere veya tavayağ sıvıyağ ilave ediyoruz iyice kızınca patatesleri çok hafif tam pişmeyecek şekilde kızartıyoruz.
  • Kızarmış olan patatesleri bir tabağa alıyoruz köfteleri arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Köftelerin aralarına patatesleri diziyoruz.
  • Domates ve biberleri diziyoruz.
  • Üzerine salçalı sosu gezdiriyoruz.
  • Orta ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder