Malzemeler
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Diğer malzemeler;
- 4 adet patates
- 6 adet yeşil biber
- 2 adet domates
Kızartmak için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzluysa kullanmayın)
Nasıl Yapılır?
- Önce köftemizi yoğuralım.
- Kıymaya rendelenmiş soğan galeta unu, yumurta ve diğer köfte malzemelerini ilave edip 10 dakika yoğuruyoruz.
- Serçe parmağı uzunluğunda köftelere şekil veriyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz köfteleri bir saat dolapta bekletiyoruz vaktimiz sınırlıysa bekletmeye gerek yok.
- Patatesleri kabuklarını soyup yarım ay şeklinde orta kalınlık dilimliyoruz biberleri uzun ince doğruyoruz.
- Domatesleri orta kalınlık doğruyoruz.
- Bir tencere veya tavayağ sıvıyağ ilave ediyoruz iyice kızınca patatesleri çok hafif tam pişmeyecek şekilde kızartıyoruz.
- Kızarmış olan patatesleri bir tabağa alıyoruz köfteleri arkalı önlü kızartıyoruz.
- Köftelerin aralarına patatesleri diziyoruz.
- Domates ve biberleri diziyoruz.
- Üzerine salçalı sosu gezdiriyoruz.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder