Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 su bardağı damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Un ve damla çikolata dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp spatulayla karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Son olarak hamura damla çikolata eklenip yoğrularak çikolataların hamura karışması sağlanır.
- Dondurma kaşığıyla şekiller verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dk kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder