6 Kasım 2022 Pazar

Damla Çikolatalı Dondurma Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Un ve damla çikolata dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp spatulayla karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Son olarak hamura damla çikolata eklenip yoğrularak çikolataların hamura karışması sağlanır.
  • Dondurma kaşığıyla şekiller verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dk kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder