Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 4 dal maydanoz
- 4 dal yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı çökelek peynir
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Süt, yumurta, tuz, kabartma tozunu bir kaba alınır karıştırılır. 1 su bardağı un eklenir yoğurulur ve peynir, soğan ve maydanoz eklenip kalan unda ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İki yağlı kağıt arasına alıp merdaneyle açılır. Bıçakla ince ince kesilir.
- Kızgın yağda arkalı önlü kontrollü kızartılır. Afiyet olsun yorum ve fotoğraflarınızı bekliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder