3 Kasım 2022 Perşembe

Fırında Ciğer Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış ciğer
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Arzu ederseniz üzerine toz kişniş

    Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri, kuru soğanı, patatesi, yeşil ve kapya biberi kuşbaşı doğrayıp tuzunu ve zeytin yağını ekleyin.
  • Pulbiber, azıcık kimyon, kekik ekledikten sonra 1 bardak süt ekleyip buzdolabında 1 saat marine edin.
  • Sonra 180 derecede ısıtılmış fırında arada karıştırarak üzeri fırın kağıdıyla kapalı şekilde 25dakika pişirin.
  • Arzu ederseniz piştikten sonra toz kişniş ekleyin. Afiyet sifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder