Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına suyu alalım. Üzerine unu ilave edelim ve un tamamen çözülene kadar çırpma teli ile karıştıralım.
- Güzelce koyulaşan hamura yumurta ve tuzu ilave ederek güzelce tekrardan çırpalım.
- Tavamızı sıvı yağ ile yağlayalım ve ısıtalım.
- Yeterince ısındıktan sonra kepçe ile hamurdan alalım ve tavaya dökelim. Sağa sola çevirerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
- Alt tarafı pişen krebin üst tarafına çok az sıvı yağ sürerek ters çevirelim ve bu kısmı da pişirelim.
- Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim.
- Tüm kreplerimiz piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder