Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü (250-300 gram)
- 2 orta boy patates
- 1 adet havuç büyükse yarım kullanın
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım kaşık tereyağ (4 parçaya kestim)
Nasıl Yapılır?
- Tavuğu, patatesi, havucu ve biberleri çok büyük olmayacak şekilde kesin ve küçük borcama koyun.
- Baharatları, sıvı yağı, su, salça ve rendelenmiş sarımsağıda ekleyip karıştırın. Tereyağını dağıtın ve ıslatılmış fırın kağıdını üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirin. Ardından fırın kağıdını çıkarıp üzerinin kızarması için tekrar 10-15 dk fırına koyun. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder