19 Kasım 2022 Cumartesi

Fırınsız Çıtır Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz karabiber
  • 10 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  • Ara kata eklemek için;

    • 7-8 dilim kaşar peyniri

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Kavurduğumuz soğanımız ve baharatlarımızla haşlayıp ezdiğimiz patateslerimizi güzelce karıştıralım.
    • Sonrasında 10 adet baklavalık yufka. İçini komple az yağla yağladığımız tavaya yerleştirilecek. 1 tanesini en alta açık olarak tavamıza koyalım. Üstüne bir tane koyalım sadece ortaya gelecek şekilde yağlamadan.
    • Sonrasında herbirinin arasına o sostan ortaya kaşık yardımıyla koyarak ilerleyelim. Sos yufka sos yufka şeklinde. Önemli olan ayrıntı sosu malzemeleri koyduğum katlara eklemiyorum.
    • 5. Ara kata patatesli harcımı yayıyorum güzelce. Altıncı kata da 7-8 dilim kaşar peyniri ve yine üst katları yufka sos olarak tamamlıyorum. Yufkanın açıkta kalan kenarlarını kapatıyoruz.
    • Kalan sosu üste sürüp kalanın tamamını döküyoruz, ocağa alıyoruz. Tava kızınca altı kısılıp 2-3 dakika sonra kontrol etmeye başlanıp piştiğinden emin olunca büyük tabak ya da kapak yardımıyla ters çevrilip diğer kısmı da pişirilecek.
    • İkinci yüz daha çabuk pişiyor ve fırınsız çıtır böreğimiz hazır. Hem de mis gibi :) şimdiden afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder