Malzemeler
- 4 adet orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- Tuz karabiber
- 10 adet baklavalık yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 7-8 dilim kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Kavurduğumuz soğanımız ve baharatlarımızla haşlayıp ezdiğimiz patateslerimizi güzelce karıştıralım.
- Sonrasında 10 adet baklavalık yufka. İçini komple az yağla yağladığımız tavaya yerleştirilecek. 1 tanesini en alta açık olarak tavamıza koyalım. Üstüne bir tane koyalım sadece ortaya gelecek şekilde yağlamadan.
- Sonrasında herbirinin arasına o sostan ortaya kaşık yardımıyla koyarak ilerleyelim. Sos yufka sos yufka şeklinde. Önemli olan ayrıntı sosu malzemeleri koyduğum katlara eklemiyorum.
- 5. Ara kata patatesli harcımı yayıyorum güzelce. Altıncı kata da 7-8 dilim kaşar peyniri ve yine üst katları yufka sos olarak tamamlıyorum. Yufkanın açıkta kalan kenarlarını kapatıyoruz.
- Kalan sosu üste sürüp kalanın tamamını döküyoruz, ocağa alıyoruz. Tava kızınca altı kısılıp 2-3 dakika sonra kontrol etmeye başlanıp piştiğinden emin olunca büyük tabak ya da kapak yardımıyla ters çevrilip diğer kısmı da pişirilecek.
- İkinci yüz daha çabuk pişiyor ve fırınsız çıtır böreğimiz hazır. Hem de mis gibi :) şimdiden afiyet olsun ♥️.
Ara kata eklemek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder