Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 200 ml süt
- 600 gr un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 100 gr tereyağı
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kuru maya
Üstü için:
- Toz şeker ve pudra şekeri karışımı (İsteyen çikolatayla yiyebilir)
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba un konulur ve maya ile karıştırılır.
- Ortasında boşluk açılır, yumurta, şeker, süt ve eritilmiş tereyağı, tuz eklenip homojen bir hamur elde edilir.
- Mayalanmaya bırakılır. 1-1,5 saat dinlenen hamur elma büyüklüğünde bebeler yapılarak resimdeki şekil verilir.
- Bütün hamur bitince bizde o sırada toz şeker ile pudra şekeri karışımını hazırlayalım.
- Daha sonra çok kızgın olmayan bir sıvı yağ içerisine alınır ve arkalı önlü kızartılır.
- Kızartırken bir kaşık ile üst kısmına yağdan atılır.
- Çıkartıldığı gibi şeker karışımına bulanır.
- İsteyen sade bırakarak çikolataya batırarak yiyebilir. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder