9 Kasım 2022 Çarşamba

Graffe (İtalyan Tatlısı) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 200 ml süt
  • 600 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kuru maya

Üstü için:

  • Toz şeker ve pudra şekeri karışımı (İsteyen çikolatayla yiyebilir)

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba un konulur ve maya ile karıştırılır.
  • Ortasında boşluk açılır, yumurta, şeker, süt ve eritilmiş tereyağı, tuz eklenip homojen bir hamur elde edilir.
  • Mayalanmaya bırakılır. 1-1,5 saat dinlenen hamur elma büyüklüğünde bebeler yapılarak resimdeki şekil verilir.
  • Bütün hamur bitince bizde o sırada toz şeker ile pudra şekeri karışımını hazırlayalım.
  • Daha sonra çok kızgın olmayan bir sıvı yağ içerisine alınır ve arkalı önlü kızartılır.
  • Kızartırken bir kaşık ile üst kısmına yağdan atılır.
  • Çıkartıldığı gibi şeker karışımına bulanır.
  • İsteyen sade bırakarak çikolataya batırarak yiyebilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder