9 Kasım 2022 Çarşamba

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet kırmızı pancar
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kutu konserve mısır (220 gram)
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • Yarım demet dereotu
  • Üzeri için;

    • Zeytinyağı
    • Ceviz kırığı

      Nasıl Yapılır?

    • Yoğurtlu pancar salatası için öncelikle pancarların kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
    • 2-3 parçaya keselim ve rendeleyelim.
    • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Rendelediğimiz pancarları ekleyerek orta ateşte, hafifçe diriliklerini  kaybedene kadar soteleyelim.
    • Pancarlar suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
    • Ayrı bir karıştırma kabına yoğurt, mayonez, tuz ve ezdiğimiz ya da dövdüğümüz sarımsağı alarak karıştıralım. Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
    • Suyu süzülmüş konserve mısır, ceviz kırığı, ince kıyılmış dereotu ve soteleyerek soğuttuğumuz pancarları da ekleyerek karıştıralım.
    • Hazır olan pancar salatamızı servis tabağına alarak üzerini düzeltelim.
    • Zeytinyağı gezdirip ceviz kırıkları ile süsledikten sonra yoğurtlu mayonezli pancar salatamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder