Malzemeler
- 3 adet kırmızı pancar
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 kutu konserve mısır (220 gram)
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağı
- Ceviz kırığı
Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu pancar salatası için öncelikle pancarların kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
- 2-3 parçaya keselim ve rendeleyelim.
- Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Rendelediğimiz pancarları ekleyerek orta ateşte, hafifçe diriliklerini kaybedene kadar soteleyelim.
- Pancarlar suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir karıştırma kabına yoğurt, mayonez, tuz ve ezdiğimiz ya da dövdüğümüz sarımsağı alarak karıştıralım. Tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Suyu süzülmüş konserve mısır, ceviz kırığı, ince kıyılmış dereotu ve soteleyerek soğuttuğumuz pancarları da ekleyerek karıştıralım.
- Hazır olan pancar salatamızı servis tabağına alarak üzerini düzeltelim.
- Zeytinyağı gezdirip ceviz kırıkları ile süsledikten sonra yoğurtlu mayonezli pancar salatamız servise hazır. Afiyet olsun!
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder