9 Kasım 2022 Çarşamba

Piyano Kek (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi

 

Malzemeler

Kek katı için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 300 ml süt (200 ml bardakta 1,5 bardağa tekabül ediyor)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı çiğ kremaÜzeri için;
    • 3 yemek kaşığı kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Keki hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
    • Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyin. Hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayın.
    • Kek harcını; hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı, dikdörtgen bir kalıba döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
    • Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında ocağa aldığınız krema karışımını, tereyağ ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
    • Ocaktan alıp kremayı da ekleyin ve çırpın. Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın. Islattığınız kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın, üzerini düzeltin.
    • Üzerine ince bir kat kakao serpin. Buzdolabında en az bir gece bekletip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder