Malzemeler
Kek katı için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 300 ml süt (200 ml bardakta 1,5 bardağa tekabül ediyor)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Kreması için;
- 500 ml süt
- 1,5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı çiğ kremaÜzeri için;
- 3 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Keki hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyin. Hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayın.
- Kek harcını; hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı, dikdörtgen bir kalıba döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
- Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında ocağa aldığınız krema karışımını, tereyağ ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp kremayı da ekleyin ve çırpın. Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın. Islattığınız kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın, üzerini düzeltin.
- Üzerine ince bir kat kakao serpin. Buzdolabında en az bir gece bekletip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!.
- 3 yemek kaşığı kakao
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder