Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- Halka poğaçanın hamuru için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
- Toparlanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son kez yoğurarak toparlayalım.
- Hamurumuzun üzerine oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ekleyelim ve hamuru güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız hamuru uygun bir kaba aktarıp üzerini streçleyerek temiz bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve şöyle bir toparlayalım.
- Hamurumuzu 17 veya 18eşit parçaya ayıralım.
- Daha sonra her bir parçayı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
- Her bir bezeyi elimizle bastırarak genişletelim. Daire şeklindeki aparatla hamurun ortasını keselim.
- Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. 15 dakika daha tepsi mayası için bekletelim.
- Hazırladığımız poğaçaları önceden ısıtılmış 190°C fırında 20 dakika poğaçalarımızı pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder