9 Kasım 2022 Çarşamba

Halka Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam

    Nasıl Yapılır?

  • Halka poğaçanın hamuru için uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Unun bir kısmını ve instant mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  • Toparlanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son kez yoğurarak toparlayalım.
  • Hamurumuzun üzerine oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ekleyelim ve hamuru güzelce yoğuralım.
  • Hazırladığımız hamuru uygun bir kaba aktarıp üzerini streçleyerek temiz bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve şöyle bir toparlayalım.
  • Hamurumuzu 17 veya 18eşit parçaya ayıralım.
  • Daha sonra her bir parçayı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Her bir bezeyi elimizle bastırarak genişletelim. Daire şeklindeki aparatla hamurun ortasını keselim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.  15 dakika daha tepsi mayası için bekletelim.
  • Hazırladığımız poğaçaları önceden ısıtılmış 190°C fırında 20 dakika poğaçalarımızı pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder