Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıcak su
Piştikten sonra keki ıslatmak için
- 1 su bardağı sıcak süt veya su
- 1 yemek kaşığı granür kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
Kreması için malzemeler
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peyniri
Üzerine serpmek için
- 2-3 yemek kaşığı kadar kakao
Nasıl Yapılır?
- Kek hamurunun hazırlanışı.Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım bu esnada sıcak suyu ilave edelim.
- Tüm sıvı malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Un kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyip karıştıralım kek harcımıza ilave edip mikserin en düşük devirinde sadece karışana kadar çırpalım.
- Tart kalıbını yağlayıp harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim ( pişirme süresi her fırına göre değişebilir) çok çabuk pişiyor kontrollü olmakda fayda var.
- Bu esnada Neskafeli karışımı hazırlayalım kahve su ve şekeri karıştıralım bir kenara alalım.Kenarda hazırladığımız ılımış olan neskafeli karışım ile kekimizi ıslatalım.
- Krema hazırlanışı.Labne ve vanilya hariç tüm malzemeleri hiç topak kalmayana kadar karıştıralım.
- Sürekli karıştırarak pişirelim ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyelip karıştıralım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labne peynirini ekleyip karışana kadar çırpalım strecleyip dolaba kaldıralım.
- Soğuyan kremayı dolaptan çıkarıp 2 dakika daha çırpalım kekimizin üzerine dökelim.
- Üzerine kakao ekleyerek dolaba kaldıralım en az 4 saat dinlenmeye bırakalım.
- Kakao serpme işlemini servisten hemen önce yapabilirsiniz.
Nefis kremalı tart tramisu pastamız hazır deniyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder