9 Kasım 2022 Çarşamba

Kabak Tatlısı (Dağılmadan Ve Parlak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kabak (Soyulmuş hali ile)
  • 2 su bardağı şeker

Üzerine

  • Ceviz
  • Tahin
  • Kaymak

    Nasıl Yapılır?

  • Kabaklar üzerine şeker dökülerek 3-4 saat bekletilir. ➡️
  • Geceden şekerlenen kabak kendini daha çok bırakır. Bu yöntemle kabaklarınız dağılmaz, 3-4 saat beklemesi çok daha güzel sonuç almanızı sağlar.
  • Beklettiğimiz hafif sulu kabaklar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Şeker tamamen eriyince kapak aralanır ve orta ateşte hafif yumuşatılır.
  • Kabaklar yumuşamaya başlayınca kaçak hafif açık olacak şekilde kısık ateşte pişirilir. İhtiyaç varsa her parça dikkatlice çevrilerek pişirmeye devam edilir. Benimki 50 dk da pişti. Lütfen kontrollü pişirin.
  • Cinsine göre süre değişkenlik gösterir.
  • Son olarak kapak açılır ve ateş yükseltilir ve 2-3 dakika şerbet koyulaştırılır. Başında bekleyin çok değil sadece 2-3 dakika. Hafif karamelize edip lezzetine lezzet katıyoruz.
  • Altını kapatıp kapağı hafif aralayın tamamen soğuyana kadar ortalama 3 saat hiç dokunmayın.
  • Kendini çeksin toplasın.
  • Ceviz,tahin ve istenirse kaymak ile servis edin💞 Afiyet olsun 😋❤️Not; balkabağı şekeri sever ve ağdalı şerbet gerekir o yüzden bu ölçü ideal. Ancak siz tatlı derseniz şeker oranını azaltabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder