Malzemeler
- 1 kg kabak (Soyulmuş hali ile)
- 2 su bardağı şeker
Üzerine
- Ceviz
- Tahin
- Kaymak
Nasıl Yapılır?
- Kabaklar üzerine şeker dökülerek 3-4 saat bekletilir. ➡️
- Geceden şekerlenen kabak kendini daha çok bırakır. Bu yöntemle kabaklarınız dağılmaz, 3-4 saat beklemesi çok daha güzel sonuç almanızı sağlar.
- Beklettiğimiz hafif sulu kabaklar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Şeker tamamen eriyince kapak aralanır ve orta ateşte hafif yumuşatılır.
- Kabaklar yumuşamaya başlayınca kaçak hafif açık olacak şekilde kısık ateşte pişirilir. İhtiyaç varsa her parça dikkatlice çevrilerek pişirmeye devam edilir. Benimki 50 dk da pişti. Lütfen kontrollü pişirin.
- Cinsine göre süre değişkenlik gösterir.
- Son olarak kapak açılır ve ateş yükseltilir ve 2-3 dakika şerbet koyulaştırılır. Başında bekleyin çok değil sadece 2-3 dakika. Hafif karamelize edip lezzetine lezzet katıyoruz.
- Altını kapatıp kapağı hafif aralayın tamamen soğuyana kadar ortalama 3 saat hiç dokunmayın.
- Kendini çeksin toplasın.
- Ceviz,tahin ve istenirse kaymak ile servis edin💞 Afiyet olsun 😋❤️Not; balkabağı şekeri sever ve ağdalı şerbet gerekir o yüzden bu ölçü ideal. Ancak siz tatlı derseniz şeker oranını azaltabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder