Malzemeler
- 800 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Püresi için
- 7-8 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Sosu için
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz soğan sarımsak ve maydanozu robottan geçirip kıymaya ilave ediyoruz diğer malzemeleri de ilave edip güzelce yoğuruyoruz üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra köfte harcımızdan parçalar alıp çanak şekli veriyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
- 200 derece fırında 20 dk pişiriyoruz patatesleri soyup dilimliyoruz ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Daha sonra güzelce ezip püre haline getiriyoruz tereyağı süt tuz be kaşar peyniri ilave edip tekrar karıştırıyoruz krema torbasına alıyoruz ( kaşıklada koyabilirsiniz).
- Fırından çıkardığımız köftelerin orta kısmına püremizi sıkıyoruz su ve salçayı karıştırıp köftemizin alt tabanına döküyoruz patates püresinin üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına veriyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder