Malzemeler
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 küçük çay bardağı fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- Mısır unundan helva için öncelikle uygun bir tencereye veya derince bir tavaya süt, su ve toz şekeri alalım.
- Tarçını da ekledikten sonra ocağın altını açalım. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtalım. Şerbeti kaynatmadan, yalnızca şeker eriyince kadar ısıtmanız yeterli gelecektir.
- Isınan şerbeti bir kenara alarak bekletirken uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim.
- Yağ eridikten sonra mısır ununu da ekleyelim. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayalım.
- Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra fındık kırığını ilave edelim.
- Fındıklarla birlikte mısır ununu kavurmaya devam edelim. Ben orta ateşte 12-13 dakika kavurdum.
- Şimdi sütlü şerbeti yavaş yavaş helvanın içerisine ekleyelim. Helvanın kıvamı orta ateşte karıştırmaya devam ettikçe koyulaşacaktır.
- Helva şerbetini çekip kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatalım. Üzerini kağıt havlu ile örttükten sonra uygun bir kapak kapatalım. Yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Dinlenen mısır unlu helvamız servise hazır. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder