13 Kasım 2022 Pazar

Mısır Unu Helvası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 küçük çay bardağı fındık kırığı

    Nasıl Yapılır?

  • Mısır unundan helva için öncelikle uygun bir tencereye veya derince bir tavaya süt, su ve toz şekeri alalım.
  • Tarçını da ekledikten sonra ocağın altını açalım. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtalım. Şerbeti kaynatmadan, yalnızca şeker eriyince kadar ısıtmanız yeterli gelecektir.
  • Isınan şerbeti bir kenara alarak bekletirken uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim.
  • Yağ eridikten sonra mısır ununu da ekleyelim. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra fındık kırığını ilave edelim.
  • Fındıklarla birlikte mısır ununu kavurmaya devam edelim. Ben orta ateşte 12-13 dakika kavurdum.
  • Şimdi sütlü şerbeti yavaş yavaş helvanın içerisine ekleyelim. Helvanın kıvamı orta ateşte karıştırmaya devam ettikçe koyulaşacaktır.
  • Helva şerbetini çekip kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatalım. Üzerini kağıt havlu ile örttükten sonra uygun bir kapak kapatalım. Yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen mısır unlu helvamız servise hazır. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder